BAKED BELL PEPPER TACOS
Takë taco night to thë nëxt lëvël with thësë Bakëd Bëll Pëppër Tacos! With instructions for vëgan, vëgëtarian, and palëo options, thësë pëppërs arë rëady to transform your typical taco farë with a clëan-ëating twist!
Ingrëdiënts
- 4 largë bëll pëppërs
- 3-4 cups taco filling (choosë from bëlow)
- 3/4 cup shrëddëd chëësë ëxtra as dësirëd
- 3/4 cup choppëd tomato
- 3/4 cup choppëd lëttucë
- cilantro and limë as a tasty garnish
FëISTY FILLING OPTIONS:
- a. 1lb ground bëëf, chickën, or turkëy sëasonëd your favoritë way and brownëd on thë stovë-top! I usë a combination of ënchilada saucë (homëmadë or storë bought) and homëmadë taco sëasoning to flavor minë, plus a littlë mëxican hot sacuë for a kick! You can also makë your protëin option in advancë and këëp in thë fridgë for 2-3 days or frëëzër for ëmërgëncy taco night filling. This also works with my lëntil-vëggië taco filling too!
- b. 3-4 cups Lëntil Vëggië Taco Filling
- c. 3-4 cups Sëasonëd tofu likë chipotlë-stylë sofritos
- d. 2 cups Rëfriëd Bëans or black bëans + 1-2 cups sautéëd vëggiës
TASTY TOPPINGS (CHOOSë YOUR FAVORITëS)
- shrëddëd chëddar or pëppër jack chëësë
- sour crëam or plain Grëëk yogurt
- frësh cilantro
- slicëd jalapëños
- frësh or lëftovër grillëd/roastëd/sautéëd vëggiës
- frësh choppëd avocado
- guacamolë
- salsa vërdë
- pico dë gallo
- salsa
- Looking for ëxtra crunch? Try crumbling a fëw tortilla chips on top of your bëll pëppërs or sërvë thëm with a sidë of chips and salsa!
Instructions
- Pre-heat oven to 400 degrees F. Choose your protein option(s) from the above list and cook via preferred method.
- Slice each bell pepper in half. Hollow out each pepper, removing stem, seeds, etc...
- Lay peppers on a baking sheet and cook for 8-10 minutes until al-tente or for 10-15 minutes for softer peppers.
- Fill each pepper to the brim with your taco filling of choice (see above for tasty options; I made mine t-rex this time around) and top with cheese.
- Bake for an additional 10 minutes, then pile mile-high with all your favorite taco toppings! Anything goes on taco night!