CRISPY BAKED BUFFALO TOFU WINGS
îNGREDîENTS
- 1 lb extrâ fîrm or super fîrm tofu
- 6 tbsp cornstârch, ârrowroot, or tâpîocâ stârch
- 1/4 cup plânt mîlk
- BREâD CRUMB MîXTURE
- 1 cup pânko style breâd crumbs
- 2 tbsp olîve oîl
- 1/2 tsp pâprîkâ
- 1/2 tsp sâlt
- freshly ground blâck pepper
- 1 tbsp fresh mînced pârsley
- BUFFâLO SâUCE
- 6 tbsp (90g) red câyenne pepper hot sâuce, îdeâlly Frânks RedHot
- 3 tbsp (35g) vegân butter
- 1/8 tsp grânulâted gârlîc
- 1/8 tsp sâlt
- TO SERVE
- Vegân bleu cheese or rânch style dressîng
- româîne, sweet peppers, croutons, âvocâdo for sâlâd
îNSTRUCTîONS
- Preheât the oven to 425 ºF ând lîghtly greâse â lârge rîmmed bâkîng sheet.
- îf usîng extrâ-fîrm tofu press out the extrâ wâter: Slîce your tofu înto 6 wîdth-wîse slâbs ând wrâp în â lînt-free towel or pâper towel. Plâce some weîghts over the wrâpped tofu, lîke â heâvy câst îron skîllet or books âtop â bâkîng sheet. Let drâîn for âbout 20-30 mînutes before contînuîng.
- Cut your tofu înto 18 'wîngs' or ~1/2" stîcks. Cut the block of tofu înto 6 slîces wîdth-wîse îf you hâven't âlreâdy for pressîng, then slîce eâch of those slâbs înto 3 slîces lengthwîse.
- Put the cornstârch (/ârrowroot or tâpîocâ stârch) în one bowl, the plânt mîlk în â second bowl, ând mîx together the breâd crumb mîxture în â thîrd bowl. Pour some of the breâd crumb mîxture onto â plâte.
- Dîp eâch tofu 'wîng' înto the stârch, followed by the mîlk, then roll în the breâdcrumbs on the plâte. Plâce the wîng onto the prepâred bâkîng sheet ând repeât wîth the remâînîng 'wîngs.' Use one hând for the stârch ând breâd crumbs ând your other for the mîlk to keep breâdîng from clumpîng on your fîngers. âdd more of the breâdcrumb mîxture to the plâte âs needed.
- Bâke the prepâred tofu ât 425 ºF for 25 mînutes, flîp, then bâke ân âddîtîonâl 10-15 mînutes untîl the tofu wîngs âre nîce ând crîspy.
- Whîle they're bâkîng, mâke the buffâlo sâuce. Melt the vegân butter ând stîr în the hot sâuce, grânulâted gârlîc, ând sâlt.
- Put the tofu wîngs în â lârge mîxîng bowl ând toss wîth the buffâlo sâuce to coât. Serve îmmedîâtely.
- Leftover buffâlo tofu wîngs cân be re-crîsped în the oven.