Edible Cookie Dough
îngredîents
- 1 cup (136g) áll-purpose flour, heát treáted to kîll bácterîá*
- 1/2 cup (113g) unsálted butter, softened
- 1/2 cup (110g) pácked lîght brown sugár
- 3 Tbsp (40g) gránuláted sugár
- 1/4 tsp sált
- 1 1/2 Tbsp mîlk, then more ás needed
- 1/2 tsp vánîllá extráct
- 1/2 cup (82g) mînî semî-sweet chocoláte chîps
înstructîons
- ádd butter, brown sugár ánd gránuláted sugár to á medîum mîxîng bowl, sprînkle sált evenly over.
- Usîng án electrîc hánd mîxer whîp together untîl pále ánd fluffy, ábout 3 mînutes.
- Mîx în 1 1/2 Tbsp mîlk ánd the vánîllá extráct.
- ádd în flour ánd blend just to combîned, whîle áddîng mîlk 1/2 Tbsp át á tîme to thîn îf needed.
- Usîng á rubber spátulá fold în chocoláte chîps.
- Store cookîe dough în refrîgerátor (note thát ît wîll hárden up once chîlled becáuse the butter wîll solîdîfy, you cán let ît rest át room temperáture îf desîred).
- FOR CHOCOLáTE CHOCOLáTE CHUNK COOKîE DOUGH: repláce 1/3 cup of the áll-purpose flour wîth 1/3 cup (32g) dutch process cocoá powder. Mîx cocoá în wîth the flour. Repláce mînî chocoláte chîps wîth 2 oz. dárk chocoláte chopped înto smáll bîts.
- FOR FUNFETTî SUGáR COOKîE DOUGH: omît brown sugár, use 2/3 cup (136g) gránuláted sugár (totál). ádd 1/4 tsp álmond extráct în wîth the vánîllá extráct. Repláce chocoláte chîps wîth 1/3 cup (52g) whîte chocoláte chîps. Fold în 3 Tbsp ráînbow jîmmîes sprînkles wîth whîte chocoláte chîps, serve wîth more sprînkles on top.
Recîpe Notes
- *To heát treát flour: preheát oven to 350 degrees. Evenly spreád 3 cups áll-purpose flour onto á rîmmed 18 by 13-înch bákîng sheet. Báke în preheáted oven 7 mînutes or untîl flour regîsters 160 degrees on án înstánt reád thermometer. Cool completely store în án áîrtîght contáîner.
- **Nutrîtîon lîsted îs for chocoláte chîp cookîe dough.