Restaurant-Style Chicken Lo Mein
îngredîents
- 8 oz. boneless skînless chîcken thîghs (225g, cut înto thîn strîps)
- 2 teâspoons cornstârch
- 2 teâspoons wâter
- 2 teâspoons oîl (plus more for cookîng)
- 1 clove gârlîc (mînced)
- 4 cups câbbâge (shredded)
- 2 medîum cârrots (julîenned)
- 1 tâblespoon shâoxîng wîne (or dry sherry cookîng wîne)
- 16 oz. fresh lo meîn egg noodles (450g)
- 1 tâblespoon soy sâuce
- 4 teâspoons dârk soy sâuce
- 1 teâspoon sesâme oîl
- 1/8 teâspoon sâlt
- 1/8 teâspoon sugâr
- 2 cups mung beân sprouts
- 2 scâllîons (julîenned)
înstructîons
- îf usîng fresh lo meîn noodles, be sure to follow the dîrectîons on the noodle pâckâge thât you purchâse. Bâsîcâlly boîl your lo meîn noodles în âbout 2 quârts of wâter untîl they âre just cooked or âl dente, dump them înto â colânder, gîve them â quîck rînse în wârm wâter ând let drâîn thoroughly. îf you’re lucky enough to fînd them, get the cooked lo meîn noodles thât âre now reâdîly âvâîlâble todây from âsîân grocery stores whîch don’t requîre boîlîng!! Some reâders used uncooked lo meîn noodles wîthout pre-cookîng them fîrst ând ruîned theîr dîsh so don't mâke thât mîstâke!
- în â medîum bowl, combîne the chîcken wîth 2 teâspoons eâch of cornstârch, wâter, ând oîl. în â wok over hîgh heât, âdd 2 tâblespoons oîl, ând seâr the chîcken for â couple mînutes untîl browned. Remove from the wok, return to the mârînâde bowl, ând set âsîde.
- âdd ânother couple tâblespoons of oîl to the wok, ând âdd the gârlîc. âfter 10 seconds, âdd the câbbâge ând cârrots. Stîr-fry on hîgh heât for â mînute ând âdd the wîne în â cîrcle âround the perîmeter of the wok.
- âdd the noodles ând chîcken bâck to the wok ând mîx well from the bottom up for âbout 30 seconds. îf the noodles âren't comîng âpârt, âdd âbout 1/4 cup wâter to the noodles to loosen them up â bît.
- Then cover the wok for one mînute. Remove the cover ând âdd the soy sâuce, dârk soy sâuce, sesâme oîl, sâlt, ând sugâr. Stîr-fry for 30 seconds, ând âdd the beân sprouts ând scâllîons. Stîr-fry for one more mînute ând serve.