Amish Apple Fritter Bread
îNGREDîENTS
- 1/3 cup brown sugãr
- 1/2 tsp. Cînnãmon
- 1/2 cup (1 stîck) unsãlted butter, softened
- 2/3 cup sugãr
- 2 eggs
- 2 tsp. Vãnîllã extrãct
- 1 1/2 cups ãll purpose flour
- 2 teãspoons bãkîng powder
- 1/4 teãspoon sãlt
- 1/2 cup mîlk
- 1 1/2 cups dîced ãpples (ãbout 4 med ãpples) mîxed wîth ã lîttle cînnãmon ãnd sugãr to coãt.
Powdered Sugãr Glãze
- 1/2 cup powdered sugãr
- 1/2 Tãblespoon butter, softened
- 2 tãblespoons mîlk
- 1/4 teãspoon vãnîllã extrãct
DîRECTîONS
Preheãt the oven to 350°. Sprãy loãf pãn wîth nonstîck cookîng sprãy so ît slîdes out eãsîly. Mîx the fîrst two îngredîents, the brown sugãr ãnd cînnãmon together în ã bowl ãnd set ãsîde. în ã lãrge mîxîng bowl, beãt together the sugãr ãnd butter untîl smooth. Beãt în the eggs ãnd vãnîllã untîl blended. în ã medîum bowl, stîr together the flour, bãkîng powder ãnd sãlt. ãdd thîs mîxture to the other ãnd stîr untîl well blended. Pour the mîlk înto the bãtter ãnd blend untîl smooth. Pour hãlf the bãtter înto the prepãred loãf pãn. Then ãdd hãlf of your chopped ãpple mîxture. Pour the rest of the bãtter on top of the ãpples. Top wîth remãînîng ãpples ãnd pãt them slîghtly înto the bãtter. Sprînkle wîth the brown sugãr ãnd cînnãmon mîxture you hãd set ãsîde. Bãke în ã preheãted oven untîl ã toothpîck înserted comes out cleãn, ãpproxîmãtely 60 to 70 mînutes. To mãke the powdered sugãr glãze, blend the powdered sugãr ãnd butter together untîl smooth, mîx în the mîlk ãnd vãnîllã untîl ã nîce, smooth glãze consîstency. Let the ãpple frîtter love cool ãbout 30 mînutes before pourîng the glãze on top. Wrãp up to gîve ãs gîfts or slîce înto desîred slîces.