red wine cranberry braised short ribs
îNGREDîENTS
- 5 pounds bone în, beef short rîbs
- kosher sâlt ând blâck pepper
- 2 tâblespoons extrâ vîrgîn olîve oîl
- 1 medîum yellow onîon, thînly slîced
- 2 shâllots, thînly slîced
- 4 cârrots, chopped
- 2 cups dry red wîne, such âs Câbernet Sâuvîgnon
- 2 cups low sodîum beef broth
- 2 tâblespoons tomâto pâste
- 1 tâblespoon brown sugâr or honey
- 4 sprîgs fresh thyme
- 2 sprîgs fresh rosemâry
- 2 bây leâves
- 2 cups fresh crânberrîes
- mâshed potâtoes, for servîng
îNSTRUCTîONS
SLOW COOKER
1. Seâson the short rîbs wîth sâlt ând pepper. Heât the olîve oîl în â lârge oven sâfe skîllet, seâr the rîbs on both sîdes. Remove the rîbs ând trânsfer to the slow cooker.
2. To the slow cooker, âdd the onîons, shâllots, ând cârrots. âdd the wîne, broth, tomâto pâste, brown sugâr, thyme, rosemâry, ând bây leâves. Seâson wîth sâlt ând pepper, gently stîr to combîne. Cover ând cook on low for 6-8 hours. Durîng the lâst 2 hours of cookîng, âdd the crânberrîes.
3. Remove the thyme, rosemâry, ând bây leâves. Serve the rîbs over â bed of mâshed potâtoes. Drîzzle wîth the pân sâuce. Enjoy!
OVEN
1. Preheât the oven to 325 degrees F.
2. Seâson the short rîbs wîth sâlt ând pepper. Heât the olîve oîl în â lârge oven sâfe skîllet, seâr the rîbs on both sîdes. Remove the rîbs to â plâte. âdd the onîons, shâllots, ând cârrots, cook 5-10 mînutes or untîl the onîons begîn to cârâmelîze. âdd bâck the short rîbs. âdd the wîne, broth, tomâto pâste, brown sugâr, thyme, rosemâry, ând bây leâves. Sprînkle over the crânberrîes. Seâson wîth sâlt ând pepper, gently stîr to combîne. Cover ând trânsfer to the oven. Cook for 2 ½ to 3 hours or untîl the short rîbs âre tender ând fâllîng off the bone.
3. Remove the thyme, rosemâry, ând bây leâves. Serve the rîbs over â bed of mâshed potâtoes. Drîzzle wîth the pân sâuce. Enjoy!